MAVI BULTEN

ARKADAŞIM SERBEST DALIŞ

Merhaba sualtına gönül vermiş ve verecek olan dostlar. Gönül vermiş ve verecek olan dostlar diyorum çünkü eminim ki sualtına gönlünü kaptırmayacak insan olsun ve yine eminim ki gönlünü kaptırıp dost olmayacak bir kişi olsun. İşte bende bu düşüncelerle 3 sene önce gönlümü bu ıslak mavi dünyaya kaptırdım ve USAT’ın rehberliğinde bu kapıyı araladım. Hayatımda bir çok yenilik oldu, karşılaştığım bu yeniliklerden birinden çok etkilendim ve ona tutuldum.

Bu yeniliğin adı SERBEST DALIŞ (belkide yeni değil, herkesin yaptığı basit bir iş). Ondan çok yakın bir dostummuş gibi bahsediyorum çünkü onunla çok yakınız. Onunla tanıştığımdan bu ana çok samimi olduk ve çok ilerleme kaydettik. Şu an serbest dalış benim için fiziksel ve psikolojik bir meditasyon, rahatlama tekniği...

Sebebi ÖZGÜR, KOLAY ANLAŞILIR ve herkes tarafından yapılabilir olması ama beni en çok çeken yanı ise ÖZGÜRLÜK öğesini içermesidir. Aletli dalış gibi sırtınıza bir sürü yük taşıyıp hesaplarını yapmaktansa maske paleti takıp mavi derinliğe dalmak daha kolay. Tanrının bize vermediği sualtında nefes alma işiyle uğraşmaktansa, tüm memelilere verilen nefes tutup, kalp atışları yavaşlatılıp serbest dalış yapmak daha zevkli ve doğaldır.

Sualtında sessizce, yavaşça, teknik aletlerden uzak, oraya ait olmak, yüksek hareket kabiliyetiyle insanın limitlerini bilerek yaptığı serbest dalış gerçek hayatta hissedilmesi gereken zevkli duygudur. Amam serbest dalışta o ciğerlerinize doldurduğunuz tek nefesin bir süre sonra biteceğini bildiğinizden o mavi derinlikte daha ilgili, daha dikkatli bir ziyaretçi olursunuz.

Serbest dalışla ilgili ilk yazım olduğu için kimseyi sıkmak istemedim ve herkesin anlayacağı bir dilde anlattım. Çünkü bu işe başlarken olayın bilimsel ve teknik yönünden çok beni serbest dalışın felsefesi ilgilendiriyor, insanların bundan etkilenmesini istiyorum.

Bu yazım herkes için, serbest dalış herkes için ve bu davette herkes için. Hepinizi sualtına bekliyorum. Tabiki SERBEST olarak.

CMAS 1 * EĞİTMEN ÖZKAN ÖZTÜRK


send mail

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SUALTI TOPLULUĞU
U.Ü. KÜLTÜR ve SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİNASI
KAT:2
GÖRÜKLE/BURSA
Tel: (0224) 442 80 05
Faks: (0224) 442 82 10

Designed by Yusuf KAYAOGLU